Caroline Grimwalker

Caroline Grimwalker är född 1978. Hon har en examen i juridik, en examen i språk- och kulturstudier och har jobbat som universitetslärare, skrivcoach, spökskrivare, redaktör och –  inte minst – författare. Caroline bor i Landskrona med sin man, författaren Leffe Grimwalker, sonen Maximilian och katten Anubis.

2013 tilldelades Caroline Landskrona stads kulturstipendium. Motiveringen var att hon lyfter den växande cross over-genren i Sverige och genom sitt skrivande lockar de unga in i läsandets värld.

Serien ”Döden i December”, som hon skriver tillsammans med Leffe Grimwalker har fullkomligt dominerat ljudbokstjänsternas topplistor under 2023 och 2024 och givit upphov till en rad efterföljare i spänningsgenren.

Här är Carolines egna ord om sig själv:

”Jag är född 1978 i Malmö, uppvuxen i Höllviken. Ett A-barn med höga betyg men en längtan efter ett vildare liv i mig. Jag har en juridisk examen från Lund och en kandidatexamen i språk- och kulturstudier. De senaste åtta åren har jag undervisat i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet i Växjö, men numera ägnar jag mig uteslutande åt eget skrivande och lever helt på det.

Mitt första romanförsök gjorde jag vid sexton års ålder. Sen skrev jag min första fullständiga roman nånstans vid tjugo. Den tokrefuserades överallt, varpå jag skrev Champagneflickan som blev min debut och en rejäl succé. 2019 tröttnade jag på att vara fattig och insåg att om man vill tjäna och leva gott på att skriva så får man skriva spänning. Så jag skrev Vågbrytarna, en radikalfeministisk thriller om kvinnor som hämnas, och som sedermera kom att utvecklas till en serie på fyra böcker.”

Pressbilder

Dessa pressbilder får endast användas i anslutning till marknadsföring av eller presentation av svenska utgåvor av författarens böcker. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta info@wordaudio.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact info@wordaudio.se for further information.

Grimwalkers foto Maria Östlin

Ladda ner

Grimwalkers foto Maria Östlin

Ladda ner

Caroline Grimwalker Foto Lisa Wikstrand

Ladda ner

Caroline Grimwalker Foto Lisa Wikstrand

Ladda ner

Caroline Grimwalker Foto Lisa Wikstrand

Ladda ner

Caroline Grimwalker. Foto: Maria Östlin

Ladda ner