Leffe Grimwalker

Om Leffe med hans egna ord. ”Jag är född i Stockholm, uppvuxen i Hökarängen en som en av få invandrarungar vilket innebar en del rasism och mobbing. Hemma hade jag en pappa som var en våldsam alkoholist och en mamma som var sjuk, med diagnosen paranoid schizofren. Ofta var det kaos hemma.

Jag åkte till stadsbiblioteket för att läsa mig bort från min egna verklighet och där föddes också mitt intresse för att skriva. Jag hittade på alternativa verkligheter för mig själv och skrev korta berättelser.

Jag ville bli författare men när jag berättade det för andra skrattade de bara och sa att en blatte från Hökis inte kunde bli författare.

Jag spårade ur en del under tonåren och uppåt. Brott, slagsmål och kunde vara borta en del perioder för att slippa åka hem men flyttade till slut när jag var sexton till en flickvän.

Jag pluggade till elektriker och jobbade med det ett par år, blev säljare, key account, teamledare och startade eget säljbolag. Men drömmen om att en dag bli författare fanns hela tiden där och jag samlade på mig historier från alla jag mötte, allt från finansmän till kriminella och en dag började jag på en skrivkurs. Efter två terminer tyckte jag att jag kunde göra det bättre än läraren så jag startade Skrivsidan som snabbt blev den största skrivtjänsten i Sverige. Jag körde skrivkurser online, tog spökuppdrag, lektörsutlåtanden tills jag släppte min debutroman, Havrefarsan som var självbiografisk. Två år senare släpptes succéserien Tick tack och jag kunde kalla mig författare och sedan dess har jag bara skrivit.

Jag har spökskrivit fyrtio böcker åt andra som hamnat på topplistorna men numera ägnar jag endast åt mitt eget skrivande.”

Pressbilder

Dessa pressbilder får endast användas i anslutning till marknadsföring av eller presentation av svenska utgåvor av författarens böcker. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta info@wordaudio.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact info@wordaudio.se for further information.

Grimwalkers foto Maria Östlin

Ladda ner

Grimwalkers foto Maria Östlin

Ladda ner