Roger von Bonsdorff

Roger von Bonsdorff är journalist, idéhistoriker och fackboksredaktör. Han bor i Malmö med fru och två barn och arbetar i Lund. På vägen dit har han korsat flera gränser: han är född i Berlin, har vuxit upp i Tromsø, flyttat till Uppsala och Sundsvall, pendlat till Köpenhamn och har rötterna i Helsingfors.

Roger har länge drömt om att bli författare och efter att ha redaktörat ett par stycken deckare fick han för sig att han kunde skriva en själv. Det var mycket lättare sagt än gjort. I kollektivtrafiken, bakom sina barns ryggar i sandlådan och medan han borstade tänderna skrev han till slut ihop ett manus i telefonens anteckningsapp.

Nu debuterar Roger med spänningsromanen Treriksdöden, en gränsöverskridande skröna (som förstås är alldeles sann, kors på halsen och tio knivar i hjärtat – som norska barn säger) i det laglösa norr. Kriminalpolisen Märta Isberg får ett knivigt fall: en kropp hittas exakt där Norge, Finland och Sverige möts – på Treriksröset. Det är första delen i serien Mord utan gränser.

Pressbilder

Dessa pressbilder får endast användas i anslutning till marknadsföring av eller presentation av svenska utgåvor av författarens böcker. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta info@wordaudio.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact info@wordaudio.se for further information.