Elisabeth Öhman

Elisabeth Öhman (f. 1956) och uppvuxen i sörmländska Nyköping. Somrarna tillbringades i familjens segelbåt som alltid hade samma destination: Byxelkrok på norra Öland.

Hon plitade sagor redan i sjuårsåldern, gärna med handvässade blyertspennor. Fick på 1970-talet skrivrådet av Astrid Lindgren att ”öva, öva, öva så mycket du kan och bara skriv, skriv, skriv”! Hon har arbetat i 40 år som copywriter, frilansjournalist och skribent.

Elisabeth har utöver en skrivande vardag läst kurser i romanskrivande, deltagit i skrivkonferenser och avancerade romanverkstäder i London och New York. Hon medverkar även på mässor, författarträffar, bokevent och signeringar.

2023 släpptes Blåeld – en dokumentär berättelse om mordbränderna på norra Öland som tryckt bok. Förlag: Bookstrap Publishing. På WAPI kom den i februari 2024 som ljudbok och e-bok.

Författarens hemsida

Pressbilder

Dessa pressbilder får endast användas i anslutning till marknadsföring av eller presentation av svenska utgåvor av författarens böcker. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta info@wordaudio.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact info@wordaudio.se for further information.

Foto: Anita Tingskull

Foto: Anita Tingskull

Ladda ner