Ann-Catrin Mattsson

Ann-Catrin Mattsson har kallat sig själv en ”ofrivillig författare”. Hon hade egentligen inga planer på att skriva en bok utan hade med än fullt upp med livet, familjen, bloggande och byggande. Men så dök irländska Ailea upp i hennes huvud och vägrade släppa taget. Karaktärerna trängde sig på alltmer intensivt, så till slut började hon skriva på det som nu blivit Jordfödd-sviten.

Debuten, Dotter av jord, hyllades unisont av bokbloggarna som utsåg den till Årets debut 2021.

Ann-Catrin är en ovanlig röst i det svenska litterära landskapet. Hennes blandning av dramatisk spänning, storslagen saga och historisk kärleksroman kan närmast jämföras med Outlander och DaVinci-koden. Själv inspireras hon av Astrid Lindgren. ”Hon är en stor inspirationskälla. Hennes berättelser innehåller så många element; kärlek, död, relationer.” Och nog går det att se ett släktskap med Ronja Rövardotter, både i Ann-Catrin själv som bor i Dalsland och i Jordfödd-serien.

Pressbilder

Dessa pressbilder får endast användas i anslutning till marknadsföring av eller presentation av svenska utgåvor av författarens böcker. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta info@wordaudio.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact info@wordaudio.se for further information.