Resan till Idle Hour

Ellen Vahr  

Resan till Idle Hour är den första boken i Ellen Vahrs Amerikaserie, en romansvit som toppat listorna i Norge. Vi möter bagardottern Thea från Norge som reser till Amerika för att arbeta hos den stenrika familjen Vanderbilt.

Första världskriget rasar i Europa och bagarfamiljen Thoresen i Kristiania har ont om mjöl. En dag kommer en inbjudan från de två fastrarna i Amerika till äldsta dottern Thea. Hon kan hjälpa familjen ekonomiskt om hon tar ett jobb för den rika familjen Vanderbilt i Amerika. Säger hon ja måste hon säga farväl till sin pojkvän Hans, som pratar om att förlova sig.

Thea reser över Atlanten till ett liv hon inte hade kunnat föreställa sig. Som hembiträde på lantgården Idle Hour på Long Island blir ojämlikheterna hon sett hemma små i jämförelse. I det här landet där det ska finnas frihet för alla blir det tydligt att det finns större skillnader än likheter. Och Thea är en av de som inte räknas.

Hon lutar sig mot sina fastrar, men de har en hemlighet som Thea så småningom måste bära med sig, om inte allt ska falla samman. Och när orättvisorna hos familjen Vanderbilt börjar få konsekvenser även bland tjänarna måste Thea ställa frågor inte bara om vad hon anser är rätt, utan också om vem hon själv är och vad hon står för.

Resan till Idle Hour

Format

Audio book
Ljudbok
ISBN 9789180009898
E-book
E-bok
ISBN 9789180009904
Soft cover
Mjukband
ISBN 9789180980265

Fakta

Genre
Roman
Uppläsare
Gunilla Leining  
Utgivningsdag
October 16, 2024
Ingår i serie
Amerikaserien, bok 1
Omslagsformgivare
Maria Sundberg
Mediakontakt
Lovisa Sandberg
lovisa@wordaudio.se