Den yttersta dagen

Pia Kask   Yin Ling  

Två kroppar hittas utplacerade på en gravhäll från 1500-talet inne på Kalmars gamla kolerakyrkogård en tidig söndagsmorgon. Det makabra dådet och det sätt offren arrangerats på chockerar gruppen för Grova brott. Det enda man har att gå på till en början gällande det döda parets identiteter är en tatuering på mannens skuldra, en bild av en skorpion med texten Animalium Desertum – Ökendjuren.

Samtidigt som ytterligare ett våldsamt dödsfall inträffar börjar paket innehållande skrämmande ledtrådar dyka upp vid offrens hem. Är det mördaren som vill skicka något slags budskap? Utredaren Peter Dahlgren och hans kollegor gräver sig allt djupare ner i en gammal och närmast mytisk historia om fyra unga legosoldater som spred skräck och död omkring sig i ett land hundratals mil bort. Alla spår pekar åt samma håll men hur ska gruppen lyckas fånga en mördare som varit död i tjugo år?

Under tiden hopar sig problemen på hemmaplan för utredaren Peter Dahlgren. När han misstänker att hustrun Tina är otrogen tar han ett ödesdigert beslut vars konsekvenser ställer tillvaron på ända. Samtidigt får psykologen Katarina Dahl slutligen bekräftelse på vem som är barnbarnet Amelies biologiska pappa, en man hon känner och som än så länge är helt ovetande om att han har en dotter. Hur kommer han att reagera på den nyheten?

Den yttersta dagen

Format

Audio book
Ljudbok
ISBN 9789180009959
E-book
E-bok
ISBN 9789180009966
Soft cover
Mjukband
ISBN 9789180009973

Fakta

Uppläsare
Fredde Granberg  
Utgivningsdag
September 6, 2024
Ingår i serie
Kalmardåden
Omslagsformgivare
Anders Timrén
Mediakontakt
Lovisa Sandberg
lovisa@wordaudio.se

Pressbilder

Dessa pressbilder får endast användas i anslutning till marknadsföring av eller presentation av svenska utgåvor av författarens böcker. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta info@wordaudio.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact info@wordaudio.se for further information.