Berömda rymningar – Clark och frihetssyndromet

Meow Production  

I augusti 1973 rånade bankrånaren Jan-Erik Olsson en bank i Stockholm och tog fyra bankanställda som gisslan. Han krävde att brottslingen Clark Olofsson skulle släppas ur fängelset och föras till banken. Det slutade med att Olofsson stannade där inne i sex dagar. Gisslansituationen slutade väl, men att gisslan fick sympati för brottslingarna var spektakulärt. Fallet gav namn åt det berömda fenomenet Stockholmssyndromet, där personer som hålls fångna mot sin vilja utvecklar en relation till sin eller sina frihetsberövare och tar parti för denna eller dessa inför polisen.

CLARK OCH FRIHETSSYNDROMET är det andra avsnittet i serien BERÖMDA RYMNINGAR, en true crime-serie om fängslade människors frihetslängtan och deras kamp för att undkomma den monotona tillvaron bakom galler på de mest häpnadsväckande sätt.

Berömda rymningar – Clark och frihetssyndromet

Format

Audio book
Ljudbok
ISBN 9789180544030

Fakta

Genre
Fakta
Uppläsare
Lars Winclair  
Utgivningsdag
April 6, 2023
Ingår i serie
Berömda rymningar
Mediakontakt
Lovisa Sandberg
lovisa@wordaudio.se

Pressbilder

Dessa pressbilder får endast användas i anslutning till marknadsföring av eller presentation av svenska utgåvor av författarens böcker. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta info@wordaudio.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact info@wordaudio.se for further information.