Aum Shinrikyo

Kristoffer Lind  

Den 20 mars 1995 inträffar den värsta terrorattacken på japansk mark sedan andra världskriget. Attacken genomförs med nervgasen sarin, och terroristerna är medlemmar av Aum Shinrikyo – en sekt ledd av den blinde, självutnämnda frälsaren Shoko Asahara. 12 personer dör och cirka 5 500 skadas i attacken, som inte är det enda grova brottet sekten ligger bakom.

I SEKTENS MAKT får du komma nära några av världshistoriens mest bisarra och brutala sekter. Serien handlar om UFO-religioner, dödliga giftgasattacker och ockulta ritualer. Alla sekterna har eller hade en karismatisk och fanatisk ledare. Vilka var de här monstren, vad drev dem och hur kunde de hjärntvätta vanliga människor? Serien är skriven av radiovärden och författaren Kristoffer Lind och bygger på journalistisk forskning men innehåller fiktiva inslag i form av scener och dialoger.

Aum Shinrikyo

Format


Fakta

Genre
Fakta
Uppläsare
Magnus Schmitz  
Översättare
Mattias Bergström
Utgivningsdag
February 15, 2023
Ingår i serie
Sektens makt
Omslagsformgivare
Simon Lilholt
Mediakontakt
Lovisa Sandberg
lovisa@wordaudio.se

Pressbilder

Dessa pressbilder får endast användas i anslutning till marknadsföring av eller presentation av svenska utgåvor av författarens böcker. Copyrightinnehavare/fotograf måste anges i anslutning till bilden vid publicering. Vid all annan användning av bilden kontakta info@wordaudio.se.

This image may not be used without a copyright request. Please contact info@wordaudio.se for further information.